Jak przygotować restaurację na przyjęcie?

Codzienne przyjmowanie gości w restauracji jest zupełnie czymś innym niż wieloosobowe przyjęcie. Podczas gdy na co dzień, goście przychodzą i wychodzą: ich ruch jest płynny. Czasem zajmują większą część sali, czasami są to pojedyncze stoliki w dostępnej przestrzeni sali. Posiłki wydawane są falami, a nie tak jak ma to miejsce w przypadku imprez okolicznościowych: w tym samym czasie.

Ponadto w przypadku zwykłego funkcjonowania restauracji przygotowywane posiłki są różne, więc serwowane są także na odmiennych talerzach (np. zupy czy też dania główne). Z kolei w trakcie przyjęć dania wydawane są jednocześnie, co wymaga użytkowania pełnej zastawy. Właśnie z tego powodu ogromnie ważne jest przygotowanie restauracji pod względem wszystkich szczegółów, wpływających na ocenę całości.

Pięknie podane, lepiej smakuje

Przygotowując restaurację na przyjęcie, nie wolno zapomnieć o niezbędnej ilości zastawy stołowej, adekwatnej do ich liczby gości. Ilość nie jest jedynym kryterium, równie ważna jest jej jakość oraz wygląd. Doskonale sprawdzi się w tym przypadku serwis obiadowy villeroy&boch, który jest nie tylko trwały oraz odporny na zniszczenia, ale przede wszystkim charakteryzuje się unikalnym, delikatnym wzorem.

Jeśli mowa o serwisie, to na stole muszą też znaleźć się sztućce villeroy&boch piemont, które idealnie skomponują się z klasycznym designem zastawy. Tak serwowane dania z pewnością będą się doskonale prezentowały, zwiększając prestiż restauracji oraz wpływając na odbiór miejsca przez gości.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

jedenaście + jedenaście =