Świeczki – ważny element wystroju restauracji

Vintage, rustyk, country, klasyczna elegancja – niezależnie od stylu, w jakim jest prowadzony lokal, jego wystrój jest równie istotny, co zawartość i jakość dań i napojów w karcie. Nie można więc sobie w żadnym wypadku pozwolić na bagatelizację sprawy, czy drogę na skróty. By goście czuli się komfortowo, należy zadbać o każdy szczegół.

Rola świeczek 

Przestrzeń barowa, witryny, parapety, stoliki, ogródki – każde z tych miejsc może być pokazem kunsztu i artyzmu osób dekorujących. Obrusy, kwiaty, figurki to coś, czym można wprowadzić piękny, pożądany klimat. Niezależnie od wystroju, ogromną rolę mają jednak świeczki. Umieszczone w lampionikach, miseczkach, świecznikach stanowią puentę każdego wystroju. W przygotowywanych aranżacjach sprawdzą się świetnie świeczki Bolsius. Możemy zdecydować się na kominki zapachowe z podgrzewaczami na uboczu, zastosować świece stołowe lub szpicowe na stolikach, czy zrobić dekorację ze świecami pieńkowymi. Warto też rozważyć zastosowanie świec dekoracyjnych lub niekwestionowanych klasyków, jakimi są latarenki o różnych wielkościach i modelach. We wplataniu ich w wystrój ogranicza nas jedynie kreatywność. 

Płomień świecy stwarza lekko tajemniczy nastrój, czyniąc wnętrze lub ogródek ciepłym i przyjemnym miejscem. Duża ilość wzorów i kolorów daje ogromne możliwości aranżacyjne, niezależnie od rodzaju lokalu. Z pomocą odpowiednich akcesoriów i zapachów świeczki Bolsius mogą zdefiniować wnętrze i sprawić, że restauracja lub kawiarnia będzie drugim domem dla zatopionych w codzienności gości.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

osiem − jeden =