Jak przygotować restaurację na przyjęcie?

Codzienne przyjmowanie gości w restauracji jest zupełnie czymś innym niż wieloosobowe przyjęcie. Podczas gdy na co dzień, goście przychodzą i wychodzą: ich ruch jest płynny. Czasem zajmują większą część sali, czasami są to pojedyncze stoliki w dostępnej przestrzeni sali. Posiłki wydawane są falami, a nie tak jak ma to miejsce w przypadku imprez okolicznościowych: w tym samym czasie.

Ponadto w przypadku zwykłego funkcjonowania restauracji przygotowywane posiłki są różne, więc serwowane są także na odmiennych talerzach (np. zupy czy też dania główne). Z kolei w trakcie przyjęć dania wydawane są jednocześnie, co wymaga użytkowania pełnej zastawy. Właśnie z tego powodu ogromnie ważne jest przygotowanie restauracji pod względem wszystkich szczegółów, wpływających na ocenę całości.

Pięknie podane, lepiej smakuje

Przygotowując restaurację na przyjęcie, nie wolno zapomnieć o niezbędnej ilości zastawy stołowej, adekwatnej do ich liczby gości. Ilość nie jest jedynym kryterium, równie ważna jest jej jakość oraz wygląd. Doskonale sprawdzi się w tym przypadku serwis obiadowy villeroy&boch, który jest nie tylko trwały oraz odporny na zniszczenia, ale przede wszystkim charakteryzuje się unikalnym, delikatnym wzorem.

Jeśli mowa o serwisie, to na stole muszą też znaleźć się sztućce villeroy&boch piemont, które idealnie skomponują się z klasycznym designem zastawy. Tak serwowane dania z pewnością będą się doskonale prezentowały, zwiększając prestiż restauracji oraz wpływając na odbiór miejsca przez gości.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

4 × jeden =